Het is een warme, doordeweekse dag wanneer. Het is warm in de auto en ik ben dan ook blij dat op de plaats van bestemming ben aangekomen. Ik parkeer mijn auto voor het gebouw aan de winkelstraat. De begane grond van het gebouw bestaat uit verschillende kantoren, op de 1e en 2e verdieping zijn woningen. De kantoorruimtes zien er verlaten uit, wat in zo’n klein dorp ook niet gek is. Naast mijn auto staat een mooie, witte oldtimer Saab waardoor ik weet dat ik op de goede plek ben. De kerkklok verderop slaat 12 uur en ik stap uit mijn auto. We hadden afgesproken dat ik precies om 12 uur bij de witte Saab zou staan. Ik drentel wat om de auto heen en zie in de weerspiegeling van het glas mijn jonge gezicht. Vroeger baalde ik van mijn jonge uiterlijk en kleine postuur, maar daar heb ik inmiddels vrede mee. Met mijn 24 jaar hoef ik niet te verwachten nog verder te gaan groeien dan de 170 die in nu ben, dus daar moet ik mij maar bij neerleggen. In mijn ooghoeken zie ik de voordeur van het kantorencomplex opengaan.

“Goedemiddag, keurig optijd!” zegt de uiterst vriendelijke man in de deuropening. Ik loop snel naar hem toe en geef hem een hand “hoi, ik ben Nick”. “Fijn dat je er bent Nick, mijn naam is Theo”. Ik stap naar binnen en doe de deur achter mij dicht. Theo loopt voor mij door de gangen en alle kantoren blijken inderdaad leeg te zijn. Daarna vallen mijn ogen op de man die voor mij loopt: hij is een kop groter dan ik, heeft een wat stevig postuur en een volle bos met grijs/wit haar. Zijn donkerblauwe maatpak geeft hem een statige indruk en zijn zware aftershave geurt subtiel door de gang. We stappen een kamer in dat geen ramen heeft. In het midden van de kamer staat tegen de muur een bureau met een computer, op het bureau liggen stapels papieren. Theo legt uit dat hij het kantoor af en toe huurt. Hij is met pensioen maar werkt af toe nog om “zichzelf jong te houden”. Ik krijg een glas water en ga aan de andere kant van het bureau op de stoel zitten. Hij ploft in zijn leren bureaustoel. We kletsen wat over de inrichting van het kantoor. Terwijl we zitten te praten twijfel ik of hij wel de man is die ik op de chat heb gesproken. Die vertelde dat hij botergeil was en had het vooral over sex. De man tegenover mij lijkt het tegenovergestelde, gewoon een oude man die gezellig wil kletsen.